Rolul antrenamentelor suplimentare în viața micilor gimnaști. Tehnica și pregătirea fizică

Gimnastica presupune o tehnică bună, flexibilitate, control, agilitate și coordonare pentru a efectua o varietate de exerciții mai dificile, sau mai puțin dificile.😊 Mai jos am prezentat detaliat câteva dintre beneficiile pe care le poate obține copilul tău dacă lucrează și în afara orelor de clasă, îndrumat de un instructor avizat.

Beneficiile orelor suplimentare

  1. Coordonarea✔️

Orice formă de gimnastică necesită o bună coordonare, iar cu cât cel mic învață mai mult mișcările, cu atât corpul se adaptează mai repede pentru a reuși anumite execuții care odată i se păreau poate imposibile. O bună coordonare nu numai că va îmbunătăți performanțele în acest sport, ci și postura corporală în timp ce copilul merge, sare, sau face alte activități de zi cu zi.

  1. Îmbunătățesc mobilitatea✔️

Antrenamentele de gimnastică sunt obligatorii pentru obținerea flexibilități viitorilor gimnaști. Chiar dacă la început vin copilași care nu au o mobilitate nativă, asta nu înseamnă că nu o vor dobândi în timp. Acest lucru se datorează faptului că în timpul antrenamentelor se acordă multă importanță exercițiilor de mobilitate. Cu atât mai mult, dacă copilul va alege ore suplimentare de gym, cel mic va reuși să facă elementele mult dorite mult mai repede.

  1. Ajută la dezvoltarea forței musculare✔️

În ciuda faptului că mișcările făcute de gimnașrii profesioniști par să fie ușoare, chiar nu sunt. Cei mai mulți oameni abia reușesc să facă roata fără să cadă, darămite sa mai facă și flic-flac-uri! 😄 Un lucru este cert – gimnastica pune limitele corporale la încercare! Vestea bună este că mai multe ore de gym accelerează procesul de dezvoltare al musculaturii și al forței musculare. De asemenea, corpul devine mai suplu, iar riscul de accidentare scade prin creșterea treptată a capacității de mișcare.

  1. Nu toți copiii învață la fel✔️

Trebuie să recunoaștem: nu toți copiii învață la fel. Unii înțeleg elementele sau acrobațiile pe care instructorii le predau mult mai rapid, iar alții nu. Din fericire, pentru copiii care rămân puțin în urmă sau au dificultăți cu anumite elemente de gimnastică – părinții au posibilitatea să îi ofere celui mic ore suplimentare care să îl ajute să își depășească limitele. Câteva ore suplimentare pot da mult curaj copilului – și îl pot face să se simtă mai sigur pe el!

🤩 Noi am spus START orelor intensive particulare pentru a veni în întâmpinarea tuturor celor care își doresc mai mult decât clasele săptămânale! Detalii și înscrieri la recepța AnaDance!

dă-ne un follow