Importanța echipamentului potrivit pentru dans

Indiferent de tipul de dans pe care îți dorești să îl practici, alegerea echipamentului potrivit se află la baza unor beneficii pe termen lung, asigură confortul deplin și libertatea în mișcare ! 😊

Ce au in comun cele 3 tipuri de dans despre care discutăm astăzi: dansul moderngimnastica și street dance-ul? Din punct de vedere al dificultății mișcărilor, aceste activități fizice sunt cât se poate de solicitante ! 💪
Echilibrul, coordonarea, forța fizică a brațelor și picioarelor – toate aceste atribute-cheie ale unui dansator sunt ascunse cu măiestrie sub coregrafii ce atrag admirația tuturor. Însă e bine de știut că pentru a ajunge să execuți chiar și cele mai solicitante mișcări, ai nevoie de un echipament pe măsură, ce nu strânge, nu incomdodează și cu care te poți mișca liber.

Orice dansator profesionist recomandă un echipament dedicat, din motive ce țin pur de tehnică. Orice tip de dans este asociat unor mișcări ce pot fi realizate doar cu ajutorul unui echipament adecvat, menit să îți ofere control deplin, în timpul executării acestora. De exemplu, poantele de balet asigură echilibrul perfect, indiferent de tipul mișcării realizate.

În general, pentru gimnastică se impun culorile pastelate sau culoarea negru. Din punct de vedere practic, ținuta pentru acest gen de mișcare trebuie să fie mulată pentru a permite profesorului să îți observe mișcările și să te corecteze dacă este necesar. Astfel, îți vei putea perfecționa fiecare postură cu precizie și ușurință ! Ținuta de gym cuprinde: un body (simplu sau cu fustă), și colanți (din microfibră pentru mai multă rezistență).
În funcție de nivelul de practicare, pentru încălțămintea de gimnastică recomandăm demi-poante și cipici din piele mai rezistentă sau pânză. Pentru perioadele de iarnă, se poate opta pentru o bluză simplă, în nuanța impusă de școala de dans și jambiere, ideale pentru a menține corpul încălzit.

PS: Dacă îți strângi părul într-un coc practic și elegant, scapi de șuvițele de păr care te-ar putea deranja, asiguri eleganță și grație ținutei ! 😇

STREET DANCE-UL și dansul modern se caracterizează prin mișcări ample și sacadate, înlănțuiri de pași rapizi cu amplitudini mari și figuri la sol. Îmbrăcămintea trebuie, la fel ca pentru celelalte dansuri, să asigure confort și fluiditate în mișcare.

Ținuta de bază pentru dans modern și street-dance este compusă, în partea inferioară, din pantalon, colanți sau șort negru, de preferință mulate. Pentru partea superioară a corpului, poți alege o formă și un stil care să îți permită să realizezi mișcările cu fluiditate. Cât despre încălțăminte, este important ca aceasta să asigure contact bun cu solul și confort iar pentru asta ai nevoie de adidași speciali pentru dans, flexibili și confortabili 😀!

PS: Dacă ai genunchi sensibili, îți recomandăm să te antrenezi cu genunchiere, pentru a preveni orice risc de rănire.

Ne pregătim ușor ușor de programul de vară ☀️ și de îndrăgitele SUMMER CAMP-uri ! În luna IUNIE avem program normal, în lunile IULIE și AUGUST program seara LUNI – VINERI, cu 2 antrenamente pe săptămână.
Dacă vrei să te înscrii într-unul din programele de vară îți poti rezerva un loc la recepția ANADACE sau poți comunica direct cu instructorul !
 20-24 IUNIE
11-15 IULIE
20-25 IULIE
8-12 AUGUST
15-19 AUGUST

dă-ne un follow