Rolul dansului în dezvoltarea personală a copiilor. Dansul ca terapie

➡️ Dansul și gimnastica sunt activități sportive de echipă ce creează comunități minunate cu familii bune și copii educați. Pe lângă toate beneficiile asupra sănătății despre care am mai povestit și în alte dăți, activitățile sportive aduc un plus copiilor prin dezvoltarea personală – un element foarte căutat atât de adulți, cât și de copii.

Cum anume dezvoltă dansul și gimnastica?

➡️ Dansul și gimnastica dezvoltă memoria și cresc capacitatea de învățare (majoritatea copiilor care fac performanță în acest sport sunt foarte buni și la școală)

Toți copiii și părinții își doresc rezultate mai bune la școala și îmbinarea educației cu activitățile sportive. Vestea bună pentru cei care aleg dansul sau gimnastica ca activitate extrașcolară este că cele 2 performanțe merg mână în mână – se dezvoltă una pe cealaltă.

➡️ Dansul necesită echilibru, timp, putere, rezistență – mișcările din dans sau gimnastică demonstrează forță, putere și viteză

Pentru ca cei mici să atingă o anumită performanță este nevoie și de resurse interioare cum ar fi: răbdarea, perseverența sau agilitatea. Toate aceste calități se dezvoltă o dată cu practicarea acestor activități. Fiecare antrenament „împinge” limitele copilului, iar aceștia reușesc să dezvolte anumite skill-uri esențiale ce îi ajută mai departe în viață – nu doar la școală.

➡️ Dansul dezvoltă conexiuni sociale

Dansul și gimnastica sunt un context de socializare foarte sănătos pentru cei mici sau pentru cei mari. Fiind practicate ca și sporturi de echipă (în general), acestea aduc laolaltă copii educați, care învață disciplina, starea de competiție, prietenii și multe alte lecții importante.

➡️ Dansul îmbunătăţeşte starea de sprit

Dansul influenţează direct starea de spirit a celor mici. Bucuria instructorilor este atunci când aceștia intră în sala de dans sau gimnastică voioși, fericiți și entuziasmați să înceapă un nou antrenament. Când te antrenezi, mintea şi corpul tău se concentrează numai pe această activitate fizică și astfel se reduce nivelul de stres. ❤️

dă-ne un follow