Puterea exemplului în sport. Cum setăm un exemplu pozitiv

Puterea exemplului este fundamentală indiferent de sportul la care ne referim. Încă din copilări avem în jurul nostru persoane cu care relaționăm permanent: părinții, bunicii, mentorii sunt oamenii cu care relaționăm permanent – iar ei devin exemplele pe care le urmăm. Copii învață deseori prin imitație, de aceea este important să fie orientați spre medii de lucru sănătoase, curate încă de la vârste fragede pentru a fi stimulați fizic și psihic.

Ajutați de părinți și mentori devenim admirativi, ne alegem „vârfuri” în domeniul pe care îl urmăm și ne dorim să ajungem ca acei oameni, chiar să-i depășim.

⭐ De ce abordăm subiectul acesta? Deoarece majoritatea își dorește să fie privită ca un exemplu pentru copii, atât părinții, profesorii sau mentorii unei activități. În privința sportului este important ca părinții și coordonatori să seteze un exemplu în privința practicilor și obiceiurilor pozitive.

Este necesar să le demonstrăm celor mici că:

✅ se poate mânca sănătos

✅ se poate face sport din pasiune și plăcere, fără să trișăm

✅ doar perseverența și munca fac diferența

✅ un campion se formează prin disciplina și o bună conduită

Așadar, să încercăm să fim un exemplu bun pentru copii, să le insuflăm starea de implicare în activitățile pe care le întreprind și să setăm țeluri înalte!

dă-ne un follow