Micul sportiv de astăzi vs. Adultul de mâine. Ce principii sănătoase aduce sportul pe termen lung în viața copiilor?

Atunci când vorbim despre sport si mișcare ne referim la toate acele elemente care aduc plus valoare în viața copilului, respectiv adultului, elemente fără de care nu am putea să ne dezvoltăm echilibrat și care au impact pe termen lung. ⚖️

Mai jos vă prezentăm câteva beneficii solide pentru practicarea sportului, ce au puternice reflexii în viața de adult:

👉 Participarea la diferite activități sportive precum antrenamentele de grup, camp-uri, tabere de dezvoltare personală contribuie la dezvoltarea unor abilități sociale: interacționarea cu alți copii de aceeași vârstă, cât și cu persoane adulte cum ar fi instructorii sau coordonatorii. Copiii învață abilități de comunicare ce îi va ajuta în viitoarea carieră precum și în relațiile cu alte persoane.

👉 Un alt beneficiu care contribuie la dezvoltarea copiilor îl constituie creșterea încrederii de sine. Deoarece participă la diferite activități sportive acesta primește laude din partea părinților, antrenorilor și poate chiar și din partea coechipierilor. Toate aceste laude duc la un nivel de încredere de sine crescut, copilul reușind astfel să își gestioneze emoțiile și să se bazeze pe abilitățile sale. De asemenea, critica constructivă reprezintă și ea o parte esențială în procesul de dezvoltare întrucât cel mic învață să accepte critici și să le folosească în favoarea lui. Totodată, este bine de știut faptul că tinerii care practică un sport excelează și în planul academic. Potrivit unei cercetări, jocul de echipă crește șansele unui adolescent de absolvi cu 41%.

👉 Nu în ultimul rând, cel mai important beneficiu pe care sportul îl aduce copiilor cât și adulților de altfel este sănătatea. Sportul previne apariția diferitelor boli, cum ar fi bolile de inimă sau obezitatea și dezvoltă armonios musculatura. În plus, copiii care practică un sport sunt mai predispuși în viitor să urmeze un stil de viață sănătos ce are la bază o alimentație corectă și multă mișcare.

Sursă: https://www.edpost.ro/importanta-sportului-in-dezvoltarea-copiilor/

dă-ne un follow