Cum motivăm copiii să nu renunțe la sport? Cum păstrăm motivația pe termen lung?

Sportul este acel factor necesar în viața fiecăruia, indiferent de vârstă pentru că sportul are nenumărate beneficii asupra sănătății. Noi îndemnăm părinții să acorde importanță acestui aspect și să îi înscrie pe copii de la vârste fragede la diferite activități sportive.

Să-i înveți pe copii cum să fie motivați și să lucreze intens pentru a face lucrurile corecte poate fi o mare provocare pentru mulți părinți. Este despre încercări și greșeli, fiind un proces de învățare atât pentru părinți, cât și pentru copii, deoarece fiecare copil este diferit și fiecare copil răspunde diferit la tacticile motivaționale.

Provocarea care apare atunci când înscriem copilul la o activitate sportivă este păstrarea motivației și continuarea frecventării cu regularitate a sălii de sport respective și, mai ales, respectarea programului de antrenament. 🤓

Ce pot face părinții pentru a insufla motivația celor mici sau mari? 🧐

Evidențiați rezultatele muncii – când observați rezultate pozitive, evidențiați copilului faptul că munca sa a dat roade. De aici copilul dumneavoastră învață lecțiile prețioase ale disciplinei și perseverenței. Este uimitor cum chiar și cele mai mici îmbunătățiri pot spori motivația.

Porniți cu așteptări realiste și setați-vă obiective mici – dacă vă propuneți obiective prea mari cu rezultate rapide pe termen scurt, nu doar că sportivul va deveni frustrat, ci va renunța repede la activitate.

Jurnal de antrenament – propuneți copilului dumneavoastră să noteze realizările pe care le obține de-a lungul timpului: competiții, elemente noi învățate, prietenii etc. În felul acesta, când va simți că motivația îl părăsește, o simplă lecturare a acestora îl va motiva.

Susțineți copiii în participarea la diferite competiții sportive atât în cadrul sălilor de sport, cât și în afara lor, indiferent de natura acestora. Fie că vorbim de concursuri, spectacole, apariții TV sau chiar o oră deschisă – copiii se simt mult mai motivați de activități noi.

dă-ne un follow