Cum ar trebui să reluăm antrenamentul fizic dupa vacanță?

Nu este tot timpul ușor să ne întorcem la activitățile cotidiene după o pauză de la sport pentru că ne place atât de mult starea de vacanță: relaxare, leneveală și multă mâncare. Din păcate această stare de letargie ne face să ne pierdem tonusul, să acumulăm kilograme în plus, să ne culcăm pe o ureche și să nu mai fim productivi.

Câteva tips-uri pentru a ne găsi motivația să începem:

  • ✅ Este destul de dificil să găsim motivația atunci când vine vorba de mișcare, de aceea este necesar să găsim stimulente serioase.

Fie că este vorba de câteva kilograme acumulate în plus, fie lipsa de energie și tonus muscular sau pentru că ne dorim o stare de sănătate general bună este important să punem în prim plan avantajele sportului: socializarea, concursurile, reușitele din timpul antrenamentului sau interacțiunea deschisă cu instructorul.

  • ✅ Pornim cu pași mici și nu proiectăm rezultate spectaculoase din prima zi

Începutul este mereu mai greu și avem impresia că exercițiile sunt mai obositare, febra musculară nu întârzie să apară iar cei mici au tendința să se descurajeze. Este important să dăm start antrenamentelor cu exerciții mai simple pentru a crește progresiv rezistența și mobilitatea dinaintea pauzei de la mișcare.

  • ✅ Să facem din sport o pasiune

Este tot mai greu să ne dedicăm constant unei activități și să ne ținem de program. Sfatul nostru este să le explicăm celor mici să facă din sport o pasiune pentru care să se dedice, care să îi motiveze de fiecare dată să fie mai buni și mai sănătoși.

  • ✅ Să fim cât mai organizați

Dezorganizarea este unul dintre cei mai buni prieteni ai procrastinării. Dacă nu ne planificăm bine activitățile, avem mai multe șanse să pierdem timpul cu alte lucruri mai puțin necesare. Să fim organizați și să punem sportul cât mai sus în lista priorităților noastre și ale celor mici.

dă-ne un follow