Contribuția activităților fizice și sportive la un stil de viață activ pentru cei mici – este pauza de la mișcare benefică pentru copilul tău?

De ce insistăm asupra activității fizice regulate? „Toată lumea” știe deja: practicarea a 60 de minute de activitate fizică pe zi, de către copii și adolescenți, mărește beneficiile pentru sănătate! 💪

Mișcarea contribuie la sănătate, întărește mușchii și articulațiile, reducând riscul dezvoltării de boli cronice. De asemenea, crește stima de sine și încrederea în forțele proprii, reducând stresul și anxietatea.La aceste calități putem adăuga și efectele benefice pe care activitățile fizice le au asupra performanțelor școlare, factorii care influențează reușita elevilor – abilități și aptitudini (concentrare, memorie, aptitudine verbală), comportament școlar (participare, timp alocat efectuării unei sarcini, sarcini asumate în afara școlii, comportament în societate), reușită școlară (note, evaluări, teste).

Indiferent dacă te antrenezi pentru o competiţie sau alegi să faci antrenamente simple, este important să te antrenezi inteligent ca să ajungi la rezultatele dorite.

Cu vacanța care ne bate la ușă, întrebarea care este în mintea tuturor părinților de copii sportivi – este dacă să ia sau nu pauză de la activitățile sportive și antrenamente.

Din „formă” îți iesi însă mai repede decât crezi. Americanii au chiar o vorba sfântă „use it or lose it” 🙂 Antrenamentul este un ciclu permanent care cuprinde și perioade de relaxare, repaus și refacere musculară, dar acel repaus nu trebuie să fie foarte mare. De exemplu, dupa 6-7 zile fără antrenament apar primele semne de pierdere a tonusului muscular! Unii oameni de stiință sunt de părere că după 3 luni de pauză totală, e posibil să ai nevoie de încă trei luni pentru a reveni la forma anterioară. Deci te-ai putea gândi de 2 ori înainte să decizi o pauză lungă fără antrenament organizat și susținut! 🙂

Pe noi ne găsiți în sala de dans pe timpul verii după următorul program:

De LUNI până VINERI, între orele 9:30 – 14:00 se va desfășura programul intensiv SUMMER CAMP – preț: 270lei / săptămână !

Săptămânile de CAMP:

20-24 IUNIE

11-15 IULIE

20-25 IULIE

8-12 AUGUST

15-19 AUGUST

De asemenea, pentru cei cărora timpul nu le permite un camp de 4 ore, am pregătit un program INTENSIV, cu 2 sedințe pe săptămână, durata: 1 h ! Abonament lunar – 250 RON, în sala ANADANCE.

Se lucrează atât mobilitate, rezistență fizică, cât și mici jocuri de creativitate sau trasee pentru cei micuți. Programul se desfășoara seara, iar copiii sunt împărțiți pe grupe de vârstă astfel încât eficiența antrenamentelor să fie maximă ! 😊

dă-ne un follow