Beneficiile gimnasticii și dansului pentru copiii mici

Copiii mici sunt extrem de dinamici și energici! Când au vârste fragede este cel mai bun moment pentru a le induce comportamente sănătoase ce îi va ajuta să  crească armonios.

Cu toții am auzit de cele cinci simțuri văzul, sunetul, mirosul, gustul și atingerea. Dar știați că de fapt există șapte simțuri? 😊

Gill Connell, expert în dezvoltarea copilului și coautor al cărții A Moving Child is a Learning Child, explică că ultimele două simțuri vestibulare (simțul echilibrului) și propriocepția (simțul nostru intuitiv al spațiului și poziției) se pot simți automate pentru adulți, dar nu sunt automate pentru copii.

„La fel ca și celelalte cinci simțuri, copiii trebuie să învețe ce încearcă aceste simțuri să le spună prin procesul de încercare și eroare al vieții de zi cu zi, al jocului și al mișcării.” Gill Connell | Moving Smart Blog

Iată 10 beneficii pe care copilul tău le va obține de la cursurile de dans și gimnastică:

  1. Gimnastica dezvoltă abilitățile cognitive 🧠

Învățarea și finalizarea unui antrenament de gimnastică necesită folosirea minții, precum și a corpului. Creierul stâng și creierul drept trebuie să lucreze împreună, astfel încât conștientizarea corpului copilului tău și conștientizarea spațială se vor îmbunătăți. Acest lucru îi ajută cu adevărat să devină conștienți de lumea din jurul lor și să se adapteze mai bine la ea.

  1. Dezvoltă oase puternice și sănătoase 😉

Gimnastica este o activitate de susținere a greutății care poate dezvolta oase puternice și sănătoase. Pe măsură ce îmbătrânim, experimentăm o pierdere a densității osoase. Construind oase puternice și sănătoase, putem reduce semnele osteoporozei mai târziu în viață. În plus, ajută la prevenirea fracturilor oaselor pe măsură ce copilul dumneavoastră crește și devine mai activ.

  1. Gimnastica ajută la dezvoltarea forței 💪

Odată cu dezvoltarea oaselor puternice și sănătoase, copilul tău își va dezvolta și puterea întregului corpului. Efectuând exercițiile de întărire a corpului pe care le necesită gimnastica, copilul dumneavoastră își va construi atât partea superioară a corpului, cât și partea inferioară.

  1. Coordonare crescută

Coordonarea copilului se va îmbunătăți considerabil prin faptul că face parte dintr-un program disciplinat de gimnastică. Dobândirea abilităților de aliniere care includ statul în picioare, mersul pe jos și săritul îi vor îmbunătăți coordonarea. 🙂

  1. Flexibilitate îmbunătățită

Gimnastica este despre flexibilitate. Când îți mărești flexibilitatea, îți scazi șansele de a te răni. Acest lucru poate ajuta la susținerea unei poziții corecte a corpului, ceea ce va descuraja problemele spatelui și coloanei vertebrale.

  1. Satisface nevoile zilnice de exerciții fizice

Asociația Americană a Inimii ❤️ spune că este important ca un copil să facă cel puțin 1 oră de activitate fizică în fiecare zi. Participarea la un curs de gimnastică va asigura aportul necesar de sport.

  1. Previne bolile

Sporturile precum gimnastica sau dansul ajută la prevenirea bolilor prin promovarea și menținerea unui corp puternic și sănătos. Aceasta este cheia pentru prevenirea bolilor cum ar fi: obezitatea, bolile de inimă, diabetul, astmul. Învățându-l pe copilul dumneavoastră comportamente sănătoase devreme în viață, este mai probabil să păstreze aceste obiceiuri.

  1. Gimnastica ajută la crearea disciplinei!

Cursurile de gimnastică vor ajuta la disciplinare și autocontrol pentru copilul dumneavoastră. Învățarea disciplinei și autocontrolul sunt ambele abilități valoroase. Când un copil învață disciplina și autocontrolul de la o vârstă fragedă, învață să lucreze cu alții, să lucreze singur și să îndeplinească sarcini. Copiii care învață aceste abilități le vor folosi la școală, la locul de muncă și în aproape orice mediu social.

  1. Cursurile timpurii de gimnastică sau dans măresc stima de sine! 😇

Gimnastica este un sport de autocontrol, iar stăpânirea autocontrolului duce în cele din urmă la îmbunătățirea stimei de sine. Învățarea și finalizarea cu succes a unui curs de gimnastică sau dans creează sentimentul de realizare, care la rândul său susține stima de sine. Copilul dumneavoastră va învăța de la o vârstă fragedă că munca și practica asiduă dau roade – abilități cheie de viață!

  1. Este distractiv! 🎉

Copilului tău se va bucura cu adevărat să facă parte la o clasă de gimnastică. Ei își vor îmbunătăți abilitățile sociale interacționând cu colegii și antrenorii lor. Un program bun de gimnastică poate oferi șansa celui mic de a se integra într-un grup, de a simți că face parte dintr-o comunitate și multe altele.

Sursă: https://infinitygymdance.com.au/10-benefits-of-gymnastics-for-toddlers/

dă-ne un follow