Beneficiile dansului în gimnastică

Gimnastica și dansul sunt adesea considerate activități complementare, și pe bună dreptate! Ambele tind să aibă un impact pozitiv asupra abilităților celuilalt, iar pentru gimnaste în special, dansul le poate construi încrederea în câteva domenii cheie. Dansul oferă gimnastelor o modalitate de a explora arta mișcării lor, precum și abilitățile lor de memorare și abilitățile muzicale.

Dansul dezvoltă grația

Deși gimnastica este adesea considerată mai mult un sport decât o artă, gimnastele trebuie să-și exprime măiestria în mișcare. Calitatea performanței lor trebuie să strălucească alături de abilitățile lor de a-și prezenta tehnica și echilibrul. În acest fel, antrenamentul de dans le permite gimnastelor să dezvolte o ușurință și grație pentru fiecare pas, poziție și trecere. Dansul le ajută, de asemenea, să exploateze detaliile liniilor și formelor pe care le creează.

 

Dansul cultivă conștientizarea corpului

Antrenamentul de dans pentru gimnaste adaugă suplimentar conștientizarea corpului la execuția mișcărilor. De exemplu, gimnastele efectuează adesea aceleași rutine în mod repetat pe tot parcursul sezonului, iar antrenamentele de dans le pot ajuta să-și stimuleze „memoria musculară”, altfel cunoscută drept modul în care își amintesc ce trebuie să facă fără efort conștient. Deoarece cursul de dans este construit pe fraze repetitive de mișcare (unele destul de lungi), le ajută pe gimnaste să-și antreneze memoria musculară și să-și ajusteze conștientizarea corpului.

Dansul construiește muzicalitate

Antrenamentul de dans, implicit, încorporează și antrenamentul muzical! Deoarece cursurile de dans se desfășoară pe muzică, o gimnastă care studiază dansul va începe în mod natural să înțeleagă mai bine numărătoarea și ritmul. Acest efect beneficiază mai mult decât performanța ei; poate influența modul în care înțelege și își folosește respirația pentru a-și susține mișcarea. Păstrarea timpului și a ști să te miști corect cu ritmul muzicii sunt două calități care nu pot fi subestimate.

Sursa: https://www.fusiondancesolanabeach.com/post/blog-the-benefits-of-dance-for-gymnasts

dă-ne un follow