Ce trebuie să știm despre prima ora de dans și gimnastică?

Cu siguranță ai auzit de faptul că sportul este o componentă esențială în viața copilului tău, indiferent de vârsta pe care o are. Condiția fizică echilibrată și dezvoltarea armonioasă a celor mici sunt posibile mulțumită sportului.

Dansul, unul dintre cele mai îndrăgite forme de sport, relaxează, crește creativitatea și chiar ajută la depășirea stărilor de anxietate, depresie și insomnie.

Dacă ai ales dansul pentru copilul tău și ai nevoie de câteva îndrumări în inițierea micilor talente, noi am pregătit un top de 7 tips&tricks pentru o primă ședință de dans sau gym reușită.

Ținuta

Pentru cursurile de balet și gimnastică este indicat ca cei mici să aibă demi-poante sau balerini de culoare nude, un body simplu care să permită mișcarea și opțional pantalon scurt sau fustă. Dacă ne înscriem la un curs de dans sau streetdance, este recomandat să avem o ținută lejeră (tricou, pantaloni de trening sau colanți) și o pereche de adidași în care să ne simțim confortabil.

Coafura

Este obligatoriu ca părul să fie prins într-o coadă astfel încât copilul să poată dansa fără grija firelor de păr intrate în ochi. Dacă părul este foarte lung, este mai indicat să prindem părul într-un coc aranjat cu grijă, fiind coafura preferată la orice curs de dans, fie el modern, clasic, sau sportiv.

Hidratarea

Recomandăm micilor dansatori să aibă câte o sticlă de apă cu ei la fiecare antrenament. În mod cert copilul se va mișca, va obosi și pentru a-și încarca bateriile va avea nevoie de o gură de apă. Poate să aibă și un pachet de șervețele sau prosopel dacă transpiră mai mult atunci când face mișcare.

Seriozitate și atenție

Indiferent de vârsta pe care o are micuța sau micuțul tău, este important ca ea sau el să înțeleagă că dansul este un sport, deci, necesită o anumită disciplină și conduită. Chiar dacă încălzirea și coregrafia ne pot duce cu gândul la distracție, la fel ca în orice sport, este necesar ca cei mici să fie atenți în timpul claselor și să acorde respectul și atenția cuvenită antrenorului.

Muncim dar ne și distrăm

Chiar dacă am punctat importanța seriozității în timpul antrenamentului, asta nu înseamnă că nu există momente de distracție și voie bună. Cu siguranță niciun instructor nu își dorește să fie întâmpinat de fețe serioase și morocănoase din partea elevilor săi. În funcție de varsta și nivelul grupei, antrenamentul și exercițiile sunt adaptate astfel încât cei mici să vină cu plăcere la ora de dans, într-un mediu plăcut și variat.

Fii sociabil

Dansul este un mediu propice pentru legarea prieteniilor între cei mici. Nu de puține ori am luat parte la închegarea unor relații frumoase de prietenie între cei mici sau părinți,  ce s-au sudat frumos și s-au menținut în afara sălii de dans. A avea o atitudine de colegialitate nu numai că încurajează sportivitatea, ci și cooperarea. Prin a învăța împreună cu echipa cum să atingă un scop comun, chiar și alături de colegi pe care nu-i simpatizează în mod deosebit, îi va dezvolta copilului tău spiritul de prietenie și empatie.

Fii deschis și comunică eficient cu instructorul copilului tău

Este foarte important să existe o comunicare transparentă între părinte și instructorul de dans sau gimnastică. O relație productivă se bazează mai ales pe respect reciproc, încrederea că instructorul își dorește ce este mai bine pentru copil, că are capacitatea, experiența și aptitudinea să decidă pentru copilul tău. Părintele și instructorul trebuie să fie deschiși unul față de celălalt și să comunice orice fel de neclaritate poate apărea de o parte și de cealaltă.

dă-ne un follow