7 lucruri pe care nu le știai despre cursurile de canto

7 lucruri pe care nu le știai despre cursurile de canto

Muzica, deseori, a fost numită „limbajul universal” datorită abilităților ei incredibile de a transcede limbajul și constrângerile culturale, cât și cele ale timpului, pentru a comunica gânduri, idei și emoții.

Iată 7 lucruri pe care poate nu le știai despre cursurile de canto:

  1. Înveți să te exprimi prin muzică

A învăța să cânți deschide un mediu nou și profund de educație și exprimare pe măsură ce copilul învață să „dea glas” emoțiilor personale cât și pe cele ale compozitorilor.

  1. Construiești stima de sine

Pe lângă încrederea câștigată prin munca depusă și, mai târziu, materializată în succes, atenția oferită în lecțiile private, de grup sau sesiunile de studiu în preajma părinților, sporește stima de sine prin evidențierea faptului că elevul este demn de atenție, iar persoanele apropiate cred în succesele viitoare.

  1. Înveți aptitudini de studiu

Pe parcursul lecțiilor de canto, studenții învață diverse metode de studiu și de memorare. Studierea muzicii va ajuta elevii să descopere cel mai bun stil individual de a aprofunda, permițându-le să experimenteze diverse abilități independente care le vor fi de folos mai târziu.

  1. Te ajută la concentrare

Dacă participi la cursuri de canto frecvent, în mod regulat te vor ajuta la dezvoltarea nivelelor de concentrare, determinare, disciplină și responsabilitate necesară studiului individual pentru a atinge scopurile dorite, aceste abilități fiind de altfel foarte valoroase și în alte domenii.

  1. Sporești funcțiile creierului

Nenumărate studii arată că instructajul muzical ajută elevii să dezvolte o coordonare avansată care sporește abilitatea de multi-tasking, o activitate cerebrală complexă, precum și aptitudinile motorii.

  1. Îmbunătățirea comunicării verbale

Studiile au demonstrat de-a lungul timpului beneficiile lecțiilor de canto. Acestea au îmbunătățit considerabil calitatea vocii, dezvoltând claritatea, tonul, dicția și expresia acesteia. Elevii care practică canto, în același timp, au lucrat la îmbunătățirea expresiilor faciale, a posturii corpului, a contactului vizual și încrederii de sine.

  1. Dezvoltarea capacităților de lider

Exercițiul interpretării LIVE între elev și profesor, împreună cu experiența dobândită în urma lecțiilor de canto, învață copilul de la o vârstă fragedă, strategii pentru pregătirea și livrarea prezentărilor în fața colegilor, a străinilor și a criticilor. Calmitatea și încrederea de sine în fața oamenilor dezvoltă siguranța abilităților sociale și calităților specifice unui lider.

SURSA: https://sonore.ro/2019/12/29/10-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-cursurile-de-canto/

Leave a Comment

Parklake