5 lucruri mai puțin știute despre dans, gimnastică și balet

1.  Dansul poate vindeca natural anumite afecțiuni
Efectele dansului asupra minții și trupului sunt fascinante. Tot mai mulți psihologi, terapeuți și instructori folosesc dansul în scop vindecător. Pacienții ajung să fie tratați cu succes de depresie și anxietate prin terapiile ce implică dans, diabetul este ameliorat, inima devine mai sănătoasă și imunitatea mai bună. 🥰

2. Fiecare om se naște cu capacitatea de a dansa
Chiar dacă poți să juri că nu ai nici o treabă cu dansul…. să știi că de fapt ai!  Fiecare om se naște cu o mișcare ritmică, care mai apoi se poate îmbunătăți cu timpul. Unii suntem conștienți de asta, alții nu. Cert este că fiecare avem potențialul de a dansa! Privește copiii cât de bine își pot manifesta emoțiile pe melodiile preferate. Este fascinant! 😊

3. Dansul și gimnastica sunt unele dintre primele manifestări artistice ale umanității
Mișcarea ritmică a corpului își are originile încă din cele mai vechi timpuri când strămoșii, care practicau doar vânatul și culegerea roadelor, au început să folosească anumite mișcări frenetice pentru a invoca forțe supranaturale și diverse zeități pe care le venerau. Drept dovadă, dansul a însoțit omul în orice etapă a vieții sale, fiind o importantă practică socială. Gimnastica este unul dintre cele mai vechi sporturi din lume, datând de mii de ani, din vremea grecilor antici. A evoluat de-a lungul a mii de ani pentru a deveni sportul de azi, deși multe dintre competitii sunt înrădăcinate în exerciții antice.

4. Gimnastica însumează toate avantajele unui sport!
Gimnastica te învață cum să urmezi instrucțiunile și să le aplici în antrenamente. Acest lucru le este de mare ajutor nu doar copiilor la școală, ci și adulților la locul de muncă. Gimnastica înseamnă mult mai mult decât un antrenament fizic, te ajută să crești abilitățile cognitive care dezvoltă copilul și viitorul adult.

5. Baletul este unul dintre cele mai solicitante sporturi!
Un spectacol de balet cu profesioniști poate fi comparat din punct de vedere al efortului fizic al balerinilor cu două meciuri de fotbal cu durata de 90 de minute fiecare sau cu o sesiune de alergat de aproximativ 29 km. De asemenea, în timpul unui spectacol, un balerin poate ridica balerine a căror greutate însumează peste 1,5 tone.

dă-ne un follow