Cursuri Balet Copii

Cursurile de balet – durata 60 min

Este eficient mai ales pentru picioare: coapsele si gambele sunt incordate pe toata durata antrenamentului. Orice sedinta de balet debuteaza cu incalzirea. Vei observa o diferenta intre cea de la fitness, pentru ca va intra in scena bara fixa.

Exercitiile de inceput se adreseaza incalzirii muschilor labei piciorului si ai gambei. Apoi, se antreneaza muschii mai mari de la picioare si, spre finalul incalzirii, bratele. Dupa ce ai invatat abc-ul baletului, vei putea face si tu miscarile acelea gratioase pe care le-ai vazut pe scena. Dar, pentru asta, tine cont de faptul ca baletul inseamna multa coordonare a miscarilor (ochii privesc intotdeauna in fata, niciodata in jos), echilibru si mobilitate.

Baletul si dansul sunt folosite ca terapie psihiatrica pentru ca ajuta la exprimarea sentimentelor. Studiul la bară intr-o ora de balet este foarte important. Se insista mult pe poziția corectă a corpului, răsucirea genunchiilor in exterior, vârfuri întinse, expresivitatea brațelor și întelegerea fundalului muzical . Se invață combinații de exerciții cum ar fi : Plie, Battement Tendu, Rond de jambe , Fondue, Adagio, elemente de mobilitate și echilibru pe care le execută cu sprijin la bară, pe anumite fundaluri de muzică clasică .

Se pune accent pe învățarea unor exerciții în centrul sălii, coordonare și orientare în spațiu, pași de legatură ,exerciții pe diagonala,exercitii in linie, coloana, cerc, semicerc, formație sau exercitii pe numaratoare ,elemente de forța și echilibru, sărituri cu dificultate scăzuta, mici coregrafii sau variații care, ulterior sunt puse cap la cap in alcatuirea unor dansuri

INSCRIERI LA : 0764 310 458 / contact@anadance.ro